Vacature: Smart Building Advisor

Vacature

Een mix van sales, consultant en accountmanagement. Dát is de rol van Smart Building Advisor bij Hero Balancer. Jij beheert je eigen klanten. Dat wil zeggen: jij adviseert, verkoopt en bouwt langdurige relaties op met onze klanten.

Voor jou op een rijtje

Wie wij zijn en onze impact

Bij Hero Balancer werken we allemaal aan één doel: het verduurzamen van klimaatinstallaties in Nederlandse bedrijfspanden met het meest innovatieve gebouwbeheersysteem (GBS) in de HVAC branche. Helemaal door onszelf ontwikkeld.

Ieder bedrijfspand heeft regeltechnische installaties om de verwarming, luchtbehandeling en/of koeling aan te sturen. Vrijwel alle kleine en middelgrote utiliteit gebruikt hiervoor ouderwetse systemen. Deze zijn niet online te bedienen niet gebruiksvriendelijk. Hierdoor verbruiken bedrijfspanden veel te veel energie, wat zeker met de stijgende gasprijzen resulteert in zeer hoge energierekeningen. Wij zien dat dit beter kan.

Met ons Hero Cloud-GBS bedienen onze klanten hun verwarming en ventilatie super eenvoudig. Denk hierbij aan jouw slimme thuis thermostaat, maar dan in het groot. Zo besparen onze klanten gemiddeld 23% en verdienen ze de investering in 80% van de gevallen al binnen 2 jaar terug. Elke dag maken wij met ons jonge en enthousiaste team de wereld een stukje duurzamer en comfortabeler. Het allermooiste: jij kunt hier ook aan bijdragen!

Wat jij verkoopt

Als Smart Building Advisor verkoop jij ons Cloud-GBS en onze dienst aan B2B klanten, zoals autoshowrooms, scholen en kantoren. Dat leidt tot een comfortabel binnenklimaat en besparing op energieverbruik.

Is jouw kennis van klimaatinstallaties beperkt tot het aan- en uitzetten van je ketel bij jouw thuis? No stress! Om je goed op te leiden ga je eerst intern starten en verkoop je vanuit ons kantoor in Spanbroek. Jij wordt dus klaargestoomd met alle regeltechnische kennis om een professioneel adviseur te worden.

Dat betekent: meer ervaring = meer verplaatsen naar verkoop op locatie.

Wij geloven in langdurige relaties met klanten. Jij bouwt deze op en breidt deze verder uit. Jij zorgt voor een prachtige Customer Experience.

Hoe ziet jouw werkweek er uit?

Als verkoper bij Hero begint jouw week altijd op kantoor. Iedere maandag is kantoordag, niet alleen voor sales maar vaak ook voor de installatie buitendienst. Vervolgens gebruik je de rest van de dag voor administratie, het maken van afspraken op locatie, offertes maken, offertes bespreken, klanten nabellen of digitale demo’s. 

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ben je zeker 2 (maar soms ook 4) dagen op pad. Van Noord-Holland tot Limburg, van schoolbestuur tot autodealer: jij komt overal om jouw klanten te helpen met energie besparen. Vaak bestaat dat uit het overtuigen van een opdrachtgever, vervolgens wordt er door jou of door de technici een schouw uitgevoerd en breng je een advies uit naar de klant. Dit weet jij overtuigend te brengen en jij herinnert jouw klant hier regelmatig aan. Sommige klanten kom je 1 of 2 keer op bezoek, maar met sommige grote klanten onderhoud jij continu contact om hun te assisteren met regeltechniek vraagstukken.

Vrijdag sluiten we de week veelal af met een kantoordag. Hierin bespreek je de bezoeken of denk jij mee aan marketingacties. Vanaf een uur of 4 sluiten we gezamenlijk met het hele team de week af en spreken wij de sales en installatie KPIs door.

Dit breng jij mee

Wat er voor jou in zit

Werken in een team met andere jonge getalenteerde collega’s die hard bezig zijn om Nederland een stukje groener te maken. Er zitten geen vastgeroeste exemplaren in ons team, waardoor er veel flexibiliteit en vrijheid is om je eigen stempel in het bedrijf te zetten.

Kortom, een uitdagende en extreem leerzame functie!

Solliciteer direct

Upload hier je CV (PDF)

Heel Holland Hero

Vind jouw weg naar onze nieuwe locatie: