Stage: MBO Support Engineer

Vacature

Ben jij klaar om een stap te zetten in je carrière en jezelf te ontwikkelen tot een expert op het gebied van ICT-systemen en apparaten? Ben je op zoek naar een stage waar je veel kunt leren, een servicegerichte rol kunt vervullen en de kans krijgt om te werken met cutting-edge technologieën? Bij Hero Balancer hebben we een stageplek beschikbaar voor een enthousiaste en leergierige stagiair(e) die ons supportteam komt versterken. Dit is een zeer afwisselende stage waarbij jij als IT'er de kans krijgt om te leren over regelinstallaties, netwerken en klimaatinstallaties. Jij ontwikkelt jezelf tot expert van ons platform (SaaS) en de hardware van onze klanten op locatie.

Voor jou op een rijtje

Wie zijn wij?

Hero Balancer is een Cloudbased gebouwbeheersysteem die (bestaande) klimaatinstallaties intelligent maakt om op de meest efficiënte manier energieverbruik te verminderen en om een optimaal comfort te behalen.

Van scholen en sporthallen, naar (auto)showrooms tot kleine en grote kantoorpanden. Wij realiseren al voor honderden gebouwen in Nederland flinke besparingen in energieverbruik met ons intelligente en baanbrekende systeem. 

Met Hero Balancer maken wij alle klimaatinstallaties van vandaag slim én klaar voor de technologische groei en ontwikkelingen van morgen. 

Het allermooiste: jij kunt hier aan bijdragen! 

Aan wat voor systemen ga jij werken?

Jij gaat werken aan het inregelen en beheren van onze regelinstallaties. Onze regelinstallaties zitten in één regelkast. Deze regelkast bestaat uit een router en een controller van EasyIO. Deze regelinstallaties werken op 4G en zorgen voor een databrug tussen de klimaatinstallaties van onze klanten en ons cloud platform. De regelaar communiceert met onze cloud middels MQTT. 

Onze regelkast praat met bestaande regelsystemen uit de klimaattechniek. Om hiermee te communiceren ga jij leren werken met communicatieprotocollen uit de wereld van klimaatinstallaties, waaronder Modbus en BACnet.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Beheer & service

Je wordt de expert op het gebied van onze regelinstallaties en bent verantwoordelijk voor het oplossen van technische problemen bij onze klanten. Wanneer er een vraag of storing is, duik jij erin en achterhaal je wat er mis is met de regelinstallatie. Vervolgens werk je zelfstandig of in teamverband om het probleem op te lossen.

Inregelen van regelkast

Je werkt nauw samen met het installatieteam om de regelkasten klaar te maken voor installatie. Je configureert de regelkasten volgens de technische specificaties van de klant en zorgt ervoor dat ze altijd op afstand bereikbaar zijn via de router. Daarnaast zorg je ervoor dat de controller de data via MQTT naar onze cloud stuurt.

Hulp bij installatie

Deze regelkasten worden vervolgens door jouw collega’s of door een externe installateur geïnstalleerd bij onze klanten. Vervolgens ben jij de persoon die de laatste controle uitvoert. Je zorgt ervoor dat alles naar behoren werkt en grijpt in als er problemen zijn.

Wie ben jij?

Wat bieden wij?

Werken in een jong team met andere getalenteerde collega’s die hard bezig zijn om Nederland een stukje groener te maken. Er zitten geen vastgeroeste exemplaren in ons team, waardoor er veel flexibiliteit en vrijheid is om je eigen stempel in het bedrijf te zetten. 

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten? Wil je leren van experts en jezelf ontwikkelen in de regeltechniek? Solliciteer nu en wie weet word jij onze nieuwe stagiair(e) Support Engineer!

Solliciteer direct onderaan deze pagina met je CV en een inspirerende motivatiebrief waarin je ons laat zien waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze stage.

Solliciteer direct

Upload hier je CV (PDF)

Heel Holland Hero

Vind jouw weg naar onze nieuwe locatie: